+380 (93) 751 74 14+380 (95) 428 98 83+380 (97) 663 44 56

Кому підійде BAS КУП?

Більше і дорожче - не завжди краще. Перш ніж обрати програму для побудови управління та обліку в компанії варто визначитися з цілями автоматизації, проаналізувати хто і як в ній працюватиме, звернути увагу на особливості функціоналу.

BAS Комплексне управління підприємством (КУП) – це нове комплексне рішення для автоматизації обліку різних ділянок підприємства. Вона вийшла на ринок в 2020 році і на сьогодні є флагманом серед програм BAS для масового ринку. Вона охоплює комплексний підхід до усіх напрямків діяльності торгового чи виробничого підприємства, яке працює на українському ринку.

Які переваги BAS КУП  можна виділити в першу чергу:

  1. керовані форми та інтерфейс Таксі – кожен користувач може налаштувати інтерфейс під себе;
  2. підтримка web інтерфейсу. Можна організувати роботу з системою в режимі тонкого клієнта або web -клієнта (через інтернет-браузер);
  3. з «коробки» в конфігурації є близько 900 ролей. Комбінуючи ці ролі в профілі, і створюючи групи доступу з обмеженнями по Організаціях, Складах, Номенклатурі, Партнерах, Підрозділах  можна налаштувати доступи практично для будь-якого користувача без доробок в конфігураторі.

BAS КУП містить в собі блоки з інших конфігурацій BAS, а саме:

  1. Бухгалтерський облік (бухгалтерські проводки, оборотно-сальдові відомості, ПДВ, облік МШП, МНМА, ОЗ та НМА, Регламентовані бухгалтерські і податкові звіти тощо)
  2. Управлінський облік (управлінський баланс, звіт про фінансові результати тощо )
  3. Зарплата та управління персоналом (штатний розклад, кадровий облік, розрахунок середньої заробітної плати, резерви відпусток, облік використання відпрацьованого часу, розрахунки з працівниками, відображення нарахувань і податків по ЗП у витратах підприємства тощо)
  4. Управління торгівлею (планування та план-фактний аналіз, продажі, поставки, розрахунки з контрагентами, замовлення, самообслуговування клієнтів через web, робота торгових представників, управління грошовими коштами, гнучке ціноутворення, CRM тощо)
  5. Роздрібна торгівля (роздрібні склади, робоче місце касира, робота з торговим обладнанням, підключення фіскального реєстратора, підтримка програмного РРО Cashalot тощо)
  6. Розширений модуль виробництва (планування, виробництво по замовленнях, випуск напівфабрикатів, готової продукції, виконаних робіт, ресурсні специфікації тощо )

Уже з цього короткого, далеко не повного переліку функцій, видно, що програма BAS КУП задовольняє потреби всіх відділів компанії.

Кому ж підійде BAS КУП?  Ця бухгалтерська програма підійде великим і середнім підприємствам українського ринку. Якщо в компанії працює більше 50 співробітників, і з них більше 10  (з різних відділів) планується залучити до роботи в базі – то варто розглянути для роботи BAS КУП (число співробітників вказано умовно). Або якщо компанія має досвід роботи в таких програмах BAS як BAS Управління торгівлею чи BAS Роздрібна торгівля, окремо чи в парі з BAS Бухгалтерія, і така компанія прагне поєднати ведення обліку в одній програмі з розширенням функціоналу і заkученням до роботи в базі працівників інших відділів  - то також варто розглянути BAS Комплексне управління підприємством.

Управлінський баланс, воронка продажів, блок CRM і маркетинг, склад-доставка,  чи будь-який інший функціонал, можуть стати аргументом в бік вибору BAS КУП. Компанії, яка хоче автоматизувати управлінський облік також варто розглянути КУП.

Варто зауважити, що в КУПі все складніше, ніж в звичайній Бухгалтерії. Але ця складність може бути виправданою, якщо в BAS КУП працюють не лише бухгалтери, а й економісти, управлінці, менеджери, комірники, логісти, маркетологи, комплектувальники, спеціалісти відділу кадрів,  розрахунку зарплати …  і так далі. І всім їм потрібно автоматизувати ті чи інші процеси для отримання оперативної інформації та актуальних для них звітів.

АЛЕ! Якщо  у вас невеликий штат працівників, і працювати в базі будуть спеціалісти компанії не такого широкого спектру, то варто розглянути інші програми BAS. Якщо ваша компанія подає міжнародну фінансову звітність, то КУП також може не підійти – в ньому нема обліку за МСФЗ.

Купувати BAS КУП «на перспективу» - теж не найкраще рішення. Якщо на перших етапах  програма буде використовуватися лише для бухгалтерського обліку і нарахування зарплати,  і тільки КОЛИСЬ там в майбутньому, МОЖЛИВО, в штаті з’явиться економіст чи маркетолог чи комірник, яких ми МОЖЛИВО захочемо включити до роботи в базі – то вже зараз впроваджувати КУП погана ідея.

Якщо ціль – автоматизувати бухгалтерський облік, то краще обрати BAS Бухгалерія або BAS Бухгалтерія КОРП. В конкретних випадках, при  поєднанні з BAS Управління торгівлею чи BAS Малий бізнес, такі рішення можуть бути більш зручними і ефективними ніж КУП. 

ОБОВ’ЯЗКОВО слід приймати до уваги, що в BAS КУП специфічний механізм формування проводок. При роботі в BAS Бухгалтерії ми звикли  що при проведені документів ми одразу бачимо проводки - в КУП це не так. Проводки в КУП можна сформувати трьома способами:

  1. якщо після проведення документу відкрити проводки регламентованого обліку цього документу і натиснути кнопку «Відобразити в регл.обліку»;
  2. при виконанні операцій закриття місяця;
  3. регламентним завданням за розкладом.

Як бачимо, жоден з варіантів не передбачає автоматичне формування проводок в момент проведення документу.

"BAS Комплексне управління підприємством" задовольняє потреби організації за умови, що в ньому працюють всі відділи. Якщо в базі буде працювати лише бухгалтерія – то в них буде за багато роботи.

Зверніться до нас за консультацією, і Ми з радістю допоможемо Вам купити програму BAS, яка максимально ефективно задовольнить потреби саме вашої компанії.