+380 (93) 751 74 14+380 (95) 428 98 83+380 (97) 663 44 56

Ведення договорів з контрагентами в програмах BAS

Особливу увагу на етапі первинного налаштування програми BAS, до внесення первинних залишків і початку роботи, необхідно приділити вибору аналітики, в розрізі якої ми будемо вести розрахунки з контрагентами.

Приклад 1. Покупцям виставляється рахунок на оплату і далі відслідковується наявність передоплати чи заборгованості у розрізі рахунків. У цьому випадку варто обрати ведення договорів з покупцями по рахунках (або по замовленнях).

Приклад 2. Серед постачальників є контрагенти, яким впродовж певного періоду ми робимо кілька авансових платежів, а потім отримуємо один Акт.  До того ж сума акту може відрізнятися від суми зроблених оплат. Тут підійде ведення взаєморозрахунків «По договору в цілому».

Також слід пам’ятати, що в деяких програмах BAS дозволяється використовувати ще додатковий розріз – документи розрахунку. Це буде дуже корисно, коли ми надаємо покупцям певну відстрочку платежу чи отримуємо такі відстрочки від постачальників. Ведення взаєморозрахунків по документах розрахунку спростить відслідковування термінів сплати заборгованості і уникнути прострочки.

В наступному пості розглянемо, на що впливає вибір типу ведення договорів в податковому обліку в програмі BAS.

Завжди ваші, спеціалісти компанії Evsesvit.